Ontwikkelen van curricula

Het vormen van een curriculum kan zeer complex zijn; leerdoelen, leeractiviteiten, toetsing, de rol van de docent en de inhoud van het leren zijn allemaal factoren waar rekening mee moet worden gehouden bij het ontwikkelen van een curriculum. Al deze factoren zijn met elkaar verbonden en ondersteunen de visie van een onderwijsinstelling. Veel onderwijsinstellingen ontwikkelen eigen curricula aan de hand van de visie voor het onderwijs dat zij willen bieden. Maar hoe kunnen de bestaande lesprogramma’s het beste worden uitgebreid? En hoe kan een curriculum op een efficiënte manier worden uitgevoerd?

StudyTree biedt ondersteuning bij het ontwikkelen, uitvoeren én uitbreiden van verschillende soorten lesprogramma’s. Door de ervaring in het ontwikkelen van eigen curricula voor onder andere Gmat cursussen en universitaire bijles cursussen, beschikt StudyTree over alle kennis en middelen om een lesprogramma te ontwerpen.

StudyTree heeft reeds lesprogramma’s ontwikkeld voor een instelling die educatieve diensten biedt aan internationale studenten. Voor deze lesprogramma’s ontwierp StudyTree onder andere de inhoud van het onderwijs, de toetsingsprocedure en examens. De docenten voor deze lesprogramma’s werden door StudyTree geleverd. Tevens heeft StudyTree het curriculum voor het vak statistiek van de studie Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam ontwikkeld. Ook hier werden de leerdoelen, de inhoud van het onderwijs en de toetsing voor ontworpen. De docenten voor dit vak werden eveneens door StudyTree geleverd.

Heeft uw onderwijsinstelling behoefte aan het uitbreiden, uitvoeren of ontwikkelen van een curriculum en kunt u daar hulp bij gebruiken? Neem dan contact op met StudyTree en kom langs voor een kennismakingsgesprek!