GMAT cursussen

Veel bedrijfskundige premasters en masters hanteren tegenwoordig een aannamebeleid. De GMAT wordt in veel van deze gevallen gebruikt als maatstaf om tot de opleiding toegelaten te worden. De GMAT is een gestandaardiseerde test die het vermogen om logisch te redeneren meet, en laat zien in hoeverre kennis en denkvermogen ontwikkeld zijn. De test is door de Graduate Management Admission Council (GMAC) ontwikkeld zodat het voor universiteiten makkelijker is om succesvolle studenten aan te nemen die inzet en motivatie tonen.

Het GMAT examen bestaat uit vier onderdelen: de Verbal- en Quantitative secties, het Analytical Writing Assessment en de Integrated Reasoning sectie. Voor toelating tot de meeste universiteiten in Nederland zijn alleen het Verbal- en Quantitative onderdeel van belang. Vaak vragen universiteiten een bepaalde score op de GMAT test om tot een opleiding toegelaten te kunnen worden. Omdat de GMAT een van de lastigste toelatingsexamens is, ervaren veel studenten dat het examen een uitgebreide voorbereiding vergt.

GMAT Amsterdam wilde studenten helpen bij een goede voorbereiding van het examen. Om deze reden zijn er verschillende cursussen ontworpen om GMAT deelnemers te ondersteunen en te begeleiden in de aanloop naar het examen. Zo is het mogelijk om aparte cursussen te volgen voor de Verbal- en Quantitative secties, of om deze cursussen te combineren. Ook is er de mogelijkheid om een bootcamp van vier dagen te volgen waarbij er zowel aandacht aan de Verbal- als de Quantitative sectie geschonken wordt.

Wanneer GMAT deelnemers behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding kan er gekozen worden voor 1 op 1 lessen. Tijdens deze lessen wordt er specifiek gefocust op de onderdelen waar de student nog verbetering kan boeken. Ook is het mogelijk om, samen met de docent, een studieplan op maat te maken zodat de student zich optimaal kan voorbereiden.

Inmiddels begeleidt GMAT Amsterdam al 8 jaar lang GMAT deelnemers naar een succesvolle score op de test.

GMAT Amsterdam is de leider op de Nederlandse markt.