Wie is de schoolstudent?

Schoolstudenten worden ingezet op basisscholen, om te helpen in de school. Kernwoorden hierbij zijn werkdrukverlaging en kwaliteitsverbetering. Na verloop van tijd zullen sommige schoolstudenten waarschijnlijk kiezen voor een carrière in het onderwijs, waardoor ook het lerarentekort vermindert.

Opleidingsachtergrond

Schoolstudenten zijn (nagenoeg allemaal) WO studenten. De meeste schoolstudenten volgen een opleiding in pedagogiek of psychologie, maar ook andere opleidingsachtergronden komen voor. Bij de selectie van schoolstudenten uit verschillende opleidingen vinden wij de juiste motivatie voor deze bijbaan erg belangrijk. Opleidingsachtergrond speelt vooral een rol bij het maken van de ideale match van schoolstudenten op een bepaalde aanvraag.

Voorbereiding en begeleiding

Schoolstudenten krijgen instructies en training om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Kernwoorden bij onze aanpak zijn pro-actief werken, flexibiliteit, en snel van begrip. Met een nadruk op deze begrippen denken wij dat onze schoolstudenten de leerkrachten zo goed mogelijk ondersteunen. Vanuit StudyTree wordt vooraf en tijdens de opdracht begeleiding gegeven aan de schoolstudenten middels instructies, trainingen, en 1 op 1 coaching.