Part-time docent Enschede’

Wiskundedocent in Enschede
17/05/2019
GMAT Amsterdam
Moderator voor tijdens Online GMAT lessen
21/05/2019

Part-time docent Enschede’

In het kort
Heb je ervaring in het onderwijs, is jouw Engels op niveau en lijkt het je leuk om voor de klas te staan in een internationale setting? Ben je zelfstandig, neem je graag initiatief en zou je jezelf graag blijven ontwikkelen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Je bent in deze functie bezig internationale studenten in één jaar tijd op VWO 6 niveau te brengen. De studenten krijgen verschillende vakken aangeboden en we zijn op zoek naar jonge, enthousiaste en gemotiveerde mensen die ons team komen versterken voor de volgende vakken:

  • Mathematics
  • Physics

Dagelijkse bezigheden
In de periode tot en met augustus ondersteun je bij het ontwikkelen van de vakken. Je selecteert een studieboek, ontwerpt een studiewijzer, maakt lesplannen inclusief opdrachten, stelt programma van toetsing op en denkt na over de manier van lesgeven. Je werkt zelfstandig, maar zult regelmatig overleg hebben met de projectmanager.

Vanaf september verzorg je de lessen van de vakken voor een klas van ongeveer 20 internationale leerlingen. Dit vereist een goede voorbereiding, die je zelf flexibel in kunt plannen. Gedurende de periode zullen er verschillende toetsten worden gemaakt, afgenomen en nagekeken. Je zult regelmatig contact hebben met je collega’s over de inhoud van de lessen en voortgang van de leerlingen. Daarnaast ga je op een enthousiaste manier om met de cultuurverschillen in de groep en neem je deel aan activiteiten in en buiten de lessen om de studenten te helpen integreren.

Wie wij zoeken
Essentieel voor deze functie is dat je inhoudelijke kennis hebt van één of meer vakken, en dit op VWO6 of eerstejaars universitair niveau kunt overbrengen. Ervaring met onderwijs, bijvoorbeeld met (bij)les geven, is een grote pré. Je vindt het leuk om voor een groep te staan en mensen iets bij te brengen. Daarnaast is het een vereiste dat je Engels in spraak en schrift op voldoende niveau is. Wij zoeken iemand met veel enthousiasme en groot verantwoordelijkheidsgevoel, die goed zelfstandig kan werken en een proactieve houding heeft.

Wie wij zijn
StudyTree richt zich op de educatieve ontwikkeling van studenten. Wij ondersteunen onderwijsinstellingen in het ontwikkelen van lesprogramma’s en het geven van lessen met behulp van flexibel inzetbare (student)docenten. We trainen en begeleiden onze docenten en werken altijd nauw samen met onze opdrachtgevers. Onze opdrachtgevers lopen uiteen van basis tot hoger onderwijs, van regulier tot particulier onderwijs. We werken veel met jonge mensen samen die fris in het leven staan, volop mogelijkheden zien en graag een bijdrage leveren aan het onderwijs.

Wij bieden:
– Jonge, gedreven en gezellige collega’s in een internationale setting;
– Veel ruimte voor eigen inbreng en zelfstandigheid;
– Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
– Een dienstverband van 8 tot 32 uur per week afhankelijk van hoeveel vakken je geeft;
– Flexibele werktijden;
– Goede verdiensten.

Wij vragen:
– Derdejaars WO student of afgestudeerd
– Goed niveau Engels;
– Ervaring in het lesgeven is een pré;
– De volgende eigenschappen: enthousiast, zelfstandig, communicatief en georganiseerd;
– Aantoonbare affiniteit met de dagelijkse werkzaamheden;
– Visie op curriculum, lesgeven en onderwijs;
– Wonend in Enschede of omgeving.

Enthousiast? Stuur z.s.m. je motivatiebrief en CV naar Jasper Reinders (jasper.reinders@studytree.nl). Je kunt ook contact met hem  opnemen voor vragen over de functie.