Student traineeship

Door te studeren, verwerven studenten kennis over een bepaald vakgebied waar zij graag meer over willen leren. Alle relevante informatie en kennis wordt bestudeerd en tijdens een stage krijgen de studenten de kans om deze kennis en informatie in het werkveld toe te passen. Maar natuurlijk is niet alleen inhoudelijke kennis van belang bij een baan; communicatietechnieken, prioriteiten stellen, samenwerken en zelfverzekerd solliciteren zijn tevens vaardigheden die studenten en starters helpen om effectiever te werk te gaan.

Om deze redenen heeft StudyTree het Student Traineeship ontwikkeld; een éénjarig programma met verschillende trainingen om de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten te stimuleren. Tijdens de 8 verschillende trainingen leren studenten onder andere vaardigheden als time-management, communicatietechnieken het maken van een cv en verscheidene promotietechnieken. Studenten worden klaargestoomd voor het werkveld zodat zij effectief, zelfbewust en bovenal zelfverzekerd aan de slag kunnen.

Alle trainingen worden door deskundigen, werkzaam bij StudyTree, ontwikkeld en verzorgd. Voor de deelnemers van de Traineeship is er de mogelijkheid om in de toekomst als cursusmanager bij StudyTree werkzaam te gaan. Zo kunnen de studenten alle vaardigheden en kennis die zij tijdens de trainingen geleerd hebben, direct toepassen in het werkveld. De deelnemers worden persoonlijk begeleid en kunnen tevens deelnemen aan supervisies.

De eerste groep Trainees van het studiejaar 2017/2018 zijn inmiddels met veel plezier aan de eerste trainingen begonnen.

‘De trainingen zijn informatief, interactief en heel gezellig; ik werk én studeer nu veel effectiever!’ — Joep, deelnemer aan het Student Traineeship by StudyTree