Huiswerkklas

Veel middelbare scholieren ervaren moeite met het maken van hun huiswerk en het begrijpen van leerstof voor specifieke vakken. De oorzaken hiervoor kunnen verschillen van drukke levens naast school, tot te snel door de lesstof heengaan tijdens de lessen. Veel van deze scholieren zouden begeleiding kunnen gebruiken bij het maken van hun huiswerk.

Bèta Instituut Amsterdam

StudyTree biedt begeleiding aan middelbare scholieren bij het maken en leren van het huiswerk voor verschillende bètavakken. De huiswerkklas valt onder het merk Bèta Instituut Amsterdam die tot de organisatie StudyTree behoort. Bij deze huiswerkklas kunnen scholieren één of meerdere middagen per week langs komen om onder begeleiding van de docenten huiswerk te maken en te leren voor toetsen en examens. Vanwege de verschillen in behoeften en kwaliteiten van de jongeren, hanteert het Bèta Instituut Amsterdam een persoonlijke aanpak. De docent stelt samen met de ouders en leerlingen doelen voor een individueel studieplan. De docenten van de huiswerkklas zijn allen ervaren en blinken uit in één of meerdere bètavakken zoals wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Zij hebben inhoudelijke kennis van de bètavakken zodat alle vragen van de leerlingen goed beantwoord kunnen worden.

Met de huiswerkklas wilt het Bèta Instituut bereiken dat scholieren stapsgewijs leren hoe opgaven opgelost dienen te worden zodat zij uiteindelijk zélf aan de slag kunnen.

Meer informatie over de huiswerkklas en het Bèta instituut vind u hier: